Varškėčiai

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Varškėčiai

Ingredientai

  • Pusriebė varškė RIMI
     500 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Vanilinis cukrus RIMI
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     100 g
  • Aliejus
      kepimui
  • Šilauogės RIMI ar kitos mėgstamos uogos
      Patiekimui
  • Sirupas
      Pateikimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Varškę pertrinkite šakute iki vientisos masės. 

Įmuškite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.

Išmaišykite.

Po truputį berkite miltus ir viską išmaišykite.

Masė turi būti pakankamai tvirta, kad varškėčiai lengvai susiformuotų.

Suformuokite paplotėlius ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Patiekite su šviežiomis uogomis ir sirupu.

Panašūs receptai

Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Naminiai varškės sūreliai

40min • Vidutinis

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas