Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Tikrai pavykusi vanilinė karamelė bet ką padarys laimingą. Subalansuoto saldumo karamelei vanilė suteikia malonaus skonio, užbaigiančio šį puikų derinį. Supjaustykite tinkamo dydžio kubeliais, laikykite stikliniame inde su dangteliu.
Išklokite duonos formos (apie 10 × 30 cm, 30 gabaliukų) dugną kepimo popieriumi.
Perpjaukite vanilės ankštį išilgai ir išimkite sėklas.
Sumaišykite cukrų, grietinėlę, pieną, vanilės sėklas ir sirupą puode. Naudokite didelį ir platų puodą, kad tešla neišbėgtų per kraštus. Užvirinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol ištirps cukrus.
Paskui virkite nemaišydami, kol tešlos temperatūra pasieks 122 °C. Išmatuokite skaitmeniniu virtuvės termometru.
Nukelkite puodą nuo viryklės ir palikite atvėsti 5 minutes. Maišykite samčiu tol, kol tešla taps tiršta ir matinė.
Supilkite karamelę į formą, išlyginkite paviršių ir įdėkite į šaldytuvą. Supjaustykite gabaliukais dar ne visai atšalusią karamelę.