Vanilės skonio bruknių pyragas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Vanilės skonio bruknių pyragas

Ingredientai

Pyragas

  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     3 vnt.
  • Cukrus RIMI BASIC
     300 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     300 g
  • Kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • Bruknės (užšaldytų nereikia atšildyti)
     55 g
  • Vanduo
     100 ml

Įdaras

  • Sviestas RIMI BASIC
     100 g
  • Pienas
     100 ml
  • Vanilinis cukrus
     2 šaukštas (-ai)

Papuošimas

  • Cukraus milteliai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Tai yra pasakiškai gardaus vanilės skonio pyrago receptas. Biskvitą primenantis pyragas kartu su rūgščiomis bruknėmis ir vaniliniu pienu sukuria neįtikėtiną skonio derinį, kurį būtina išbandyti! Šį puikų desertą mėgsta visi!
Pyragas: Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Kepimo formą su nuimamu kraštu (apie 24 cm skersmens; 8 gabaliukams) patepkite maistiniais riebalais ir pabarstykite kokosų drožlėmis arba džiūvėsėliais.
Išplakite kiaušinius ir cukrų iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir bruknes, supilkite į kiaušinių plakinį. Vandenį užvirinkite ir įmaišykite. Supilkite tešlą į formą.
Pyragą iš karto kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 40 minučių.
Atlaisvinkite formos kraštą ir palikite pyragą atvėsti ant grotelių. Pyragą padalinkite į 2 pagrindus.
Įdaras: Ištirpinkite sviestą arba margariną. Supilkite pieną ir vanilinį cukrų ir maišydami virkite apie 2 minutes. Su šaukštu užpilkite vanilinio pieno ant pagrindų.
Sudėkite pyragą ir pabarstykite cukraus pudra.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis