Obuolių pyragas

  • Gaminimas 1h 35min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kanzi obuoliai
     4 vnt.
  • sviestas
     125 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • miltelinis cukrus
     125 g
  • miltai
     150 g
  • migdolų miltai
     75 g
  • vanilinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • kepimo milteliai
     10 g
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • abrikosų džemas
     150 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
Nulupkite „Kanzi“ obuolį ir supjaustykite jį ketvirčiais. Pašalinkite sėklides. Įsmeikite į obuolių ketvirčius po kokteilių lazdelę, smeigdami iš siaurojo krašto. Įpjaukite platesnę ketvirčio dalį, bet ne iki galo, o tik iki kokteilio lazdelės, kad obuolio skiltelė neiširtų, o laikytųsi ties siauruoju kraštu.
Patepkite atsegamą kepimo formą trupučiu sviesto.
Plakite kiaušinius su cukraus pudra 5 minutes, kol gausite purų geltoną kremą.
Į dubenį išsijokite miltus su migdolų miltais, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
Mentele išmaišykite miltų mišinį, išlydytą sviestą ir kiaušinių plakinį, kol gausite tirštą glotnią tešlą. Supilkite tešlą į atsegamą kepimo formą.
Įspauskite į tešlą obuolių ketvirčius.
Kepkite pyragą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min., kol jis gražiai paruduos ir iškeps. Leiskite atvėsti 10 minučių.
Šaukštu pertrinkite džemą per sietelį. Aptepkite pyragą džemu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis