Obuolių pyragas

  • Gaminimas 1h 35min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kanzi obuoliai
     4 vnt.
  • sviestas
     125 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • miltelinis cukrus
     125 g
  • miltai
     150 g
  • migdolų miltai
     75 g
  • vanilinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • kepimo milteliai
     10 g
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • abrikosų džemas
     150 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
Nulupkite „Kanzi“ obuolį ir supjaustykite jį ketvirčiais. Pašalinkite sėklides. Įsmeikite į obuolių ketvirčius po kokteilių lazdelę, smeigdami iš siaurojo krašto. Įpjaukite platesnę ketvirčio dalį, bet ne iki galo, o tik iki kokteilio lazdelės, kad obuolio skiltelė neiširtų, o laikytųsi ties siauruoju kraštu.
Patepkite atsegamą kepimo formą trupučiu sviesto.
Plakite kiaušinius su cukraus pudra 5 minutes, kol gausite purų geltoną kremą.
Į dubenį išsijokite miltus su migdolų miltais, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
Mentele išmaišykite miltų mišinį, išlydytą sviestą ir kiaušinių plakinį, kol gausite tirštą glotnią tešlą. Supilkite tešlą į atsegamą kepimo formą.
Įspauskite į tešlą obuolių ketvirčius.
Kepkite pyragą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min., kol jis gražiai paruduos ir iškeps. Leiskite atvėsti 10 minučių.
Šaukštu pertrinkite džemą per sietelį. Aptepkite pyragą džemu.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis