Burnoje tirpstantis sūrio pyragas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Burnoje tirpstantis sūrio pyragas

Ingredientai

Pagrindas

  • Sausainiai SELGA
     200 g
  • Sviestas RIMI (kambario temperatūros)
     70 g
  • Kokosų drožlės RIMI
     50 g
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)

Kremas

  • Šviežias sūris RIMI
     500 g
  • Cukraus milteliai
     80 g
  • Grietinė RIMI, 30 % rieb.
     70 g
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Kiaušinių tryniai
     3 vnt.
  • Citrinos
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sutrupinkite sausainius. 

Ant sutrupintų sausianių, suberkite kokoso drožles (jei norite, pyragą galite gaminti ir be kokoso drožlių, tokiu atveju padidienkite sausainių kiekį iki 220 g), suberkite cinamoną ir sudėkite minkštą, kambario temperatūros sviestą. Pagrindas turi būti trapus, tačiau gerai įspaudžiamas į torto formą. 

Sausainių ir sviesto masę paskirstykite (iki kraštų) į sviestu išteptą kepimo formą. 

  

Kiaušinius ir trynius švelniai suplakite su cukraus milteliais. 

Sudėkite šviežią kreminį sūrį ir grietinę.

Masę lengvai  išmaišykite, kol išnyks visi gumuliukai. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite 1/3 citrinos sulčių. Viską dar kartą išmaišykite ir dėkite ant sausainių masės. Formą uždenkite folija ir kepkite 150°C apie 40 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių. Kad iškeptas sūrio pyragas būtų drėgnesnis ir sultingesnis, kepdami orkaitės apačioje padėkite dubenį su vandeniu.

Panašūs receptai

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Sūrio pyragas su rabarbarais

1h 20min • Vidutinis

Arančinai

1h • Vidutinis

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas

Makaronų apkepas

20min • Lengvas