Rikotos sūrio pyragas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Rikotos sūrio pyragas

Ingredientai

Pagrindas

  • Sausainiai (trapios tešlos)
     400 g
  • Sviestas
     150 g
  • Maltas cinamonas
     1 šaukštas (-ai)

Įdaras

  • Rikotos sūris
     700 g
  • Kvietiniai miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Baltasis cukrus
     150 g
  • Apelsinų sultys
     0.5 vnt.
  • Citrinų sultys
     1 vnt.

Viršutinis sluoksnis

  • Grietinė (25-30%)
     500 g
  • Cukraus pudra
     1.5 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sutrinkite sausainius ir supilkite ištirpintą sviestą.

Sutrintus sausainius su išlydytu sviestu išpilkite į kepimo formą, išlyginkite ir suformuokite kraštus.

Į atskirą indą įdėkite cukrų, rikotą, supilkite apelsinų ir citrinų sultis. Visus ingredientus lengvai išmaišykite.

Masę supilkite ant sausainių su išlytu sviestu ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 50 min.

Leiskite pyragui atvėsti 20 minučių.

Kol pyragas vėsta, sumaišykite grietinę su cukraus pudra.

Kai pyragas atvės, supilkite sumaišytą grietinę su cukraus pudra ant pyrago ir palikite šaldytuve bent 12 valandų.

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė