Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis

Ingredientai

  • viščiukų broilerių šlaunelių mėsA be kaulo
     450 g
  • UDON makaronai
     600 g
  • raudonoji saldžioji paprika
     1 vnt.
  • salotos „Pak choi“
     250 g
  • rapsų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • korėjietiška aitriųjų paprikų pasta GOCHUJANG SEMPIO
     2 šaukštelis (-iai)

Padažui:

  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • austrių padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • sezamų aliejus
     2 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Udon makaronus išvirkite pagal gamintojo nurodytą instrukciją. Nukoškite. Kol kas atidėkite į šalį.

Salotas Pak choi apvirkite pasūdytame vandenyje (blanširuokite).

Visus padažui ruošti skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje.

. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir, kol pjaustysite daržoves, leiskite mėsai pasimarinuoti paruoštame padaže. Papriką ir blanširuotas salotas Pak choi supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Ant vidutinės kaitros pakaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir, jam įkaitus, suverskite į keptuvę supjaustytą ir pamarinuotą vištieną su visais marinato likučiais. Kepkite apie 5 min., vis pamaišydami.

Į keptuvę su vištiena sudėkite supjaustytas blanširuotas salotas Pak choi, raudonąsias paprikas ir įkrėskite korėjietiškos aitriųjų paprikų pastos. Išmaišykite ir kepkite 2 min. Tada suverskite į keptuvę Udon makaronus, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar keletą minučių, kol vištiena bus visiškai paruošta. Tada pabarstykite patiekalą kepintomis sezamų sėklomis ir patiekite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis