Azijietiškos lakštinių salotos su brokoliais ir pakepintu tunu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Azijietiškos lakštinių salotos su brokoliais ir pakepintu tunu

Ingredientai

Tunas

  • Sezamų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Pipirai
      Pagal skonį
  • Atšildyta gelsvauodegio tuno filė
     280 g
  • Aliejus
     2 šaukštelis (-iai)

Lakštinių salotos

  • Stikliniai makaronai ICA
     100 g
  • Agurkas
     1 vnt.
  • Morka
     1 vnt.
  • Brokolis
     125 g
  • Raudonos saldžiosios paprikos
     0.5 vnt.

Užpilas

  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Imbierų šaknys
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Sezamų aliejus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Sojos padažas
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Saldus aitriųjų paprikų padažas
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Šviežiai išspaustos žaliųjų citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Kokosų gėrimas RIMI PLANET
     100 ml
  • Druskos dribsniai ICA
     0.5 šaukštelis (-iai)

Užtepas

  • Virtos kukurūzų burbuolės
     1 vnt.
  • Avokadas
     1 vnt.
  • Anakardžių riešutai RIMI
     50 g
  • Ryšulėlis kalendros arba petražolių
     0.5 ryšulėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šviežios lakštinių salotos su pakepintu tunu. Geras, paprastas ir greitai pagaminamas, nepaisant daugybės ingredientų, patiekalas. Nepamirškite gardaus užpilo su saldžiu aitrųjų paprikų padažu ir kokosų pienu, o ant viršaus uždėkite kukurūzų, avokadų ir traškių riešutų.

Tunas: Sumaišykite marinatą iš sezamų aliejaus, sojos ir pipirų. Sudėkite tuną į marinatą ir palikite apie 10 minučių. 

Lakštinių salotos: Paruoškite stiklinius lakštinius pagal instrukcijas ant pakuotės. Supilkite į sietelį ir nuplaukite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Agurką supjaustykite juostelėmis. Morkas nulupkite ir supjaustykite juostelėmis. Brokolius supjaustykite mažomis gūžėmis. Papriką supjaustykite juostelėmis. Dubenyje sumaišykite lakštinius ir daržoves.

Užpilas: Česnaką ir imbierą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Kitame dubenyje sumaišykite juos su sezamų aliejumi, sojos padažu, saldžiu aitriųjų paprikų padažu, žaliųjų citrinų sultimis ir kokosų pienu. Pagardinkite druska. Užpilą įmaišykite į lakštinių salotas. 

Užpilas: Atskirkite kukurūzus nuo burbuolės ir pakepinkite juos keptuvėje iki auksinės spalvos. Avokadą padalinkite, išimkite kauliuką ir išskobkite. Supjaustykite minkštimą griežinėliais.
Tunas: Išimkite tuną iš marinato. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite tuną po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Tuną supjaustykite 1–2 cm storio griežinėliais.
Stiklinių lakštinių salotas patiekite su pakepintu tunu, keptais kukurūzais ir avokadu. Pabarstykite anakardžių riešutais ir kalendra.

Panašūs receptai