Troškinti špinatai ir pastarnokai

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Troškinti špinatai ir pastarnokai

Ingredientai

  • pastarnokas
     1 kg
  • špinatai
     500 g
  • valgomieji svogūnėliai
     2 vnt.
  • sviestas
     3 šaukštas (-ai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • sultinys
     500 ml
  • kapotas čiobrelis
     1 šaukštas (-ai)

Padažui:

  • miltai
     1.5 šaukštas (-ai)
  • pienas
     500 ml
  • muskatas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Špinatus sudėkite į verdantį vandenį, palaikykite 10 sekundžių, išimkite ir perplaukite šaltu tekančiu vandeniu.

Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą su aliejumi, suberkite nuluptus ir susmulkintinus valgomuosius svogūnėlius, pakepkite maišydami apie 2 minutes. Sudėkite nuluptus ir norimo dydžio gabalėliais supjaustytus pastarnokus ir kepkite apie 6 minutes, kol gražiai apkeps.

Supilkite sultinį, kapotus čiobrelius, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite. Patroškinkite ant vidutinės kaitros, kol pastarnokai suminkštės – apie 8 minutes. Sudėkite špinatus ir išmaišykite.
Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, maišydami pakepinkite apie 1 minutę. Nuolat maišydami miltus po truputį pilkite pieną, pakaitinkite, kol padažas ims tirštėti. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir muskatais.
Paruoštą troškinį sudėkite į formą, užpilkite padažo.

Taip paruoštą troškinį, galite šauti į įkaitintą iki 180° C orkaitę 8 minutėms arba skanauti iš karto.

Panašūs receptai

Salotos su bulguru

20min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).