Troškinti špinatai ir pastarnokai

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Troškinti špinatai ir pastarnokai

Ingredientai

  • pastarnokas
     1 kg
  • špinatai
     500 g
  • valgomieji svogūnėliai
     2 vnt.
  • sviestas
     3 šaukštas (-ai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • sultinys
     500 ml
  • kapotas čiobrelis
     1 šaukštas (-ai)

Padažui:

  • miltai
     1.5 šaukštas (-ai)
  • pienas
     500 ml
  • muskatas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Špinatus sudėkite į verdantį vandenį, palaikykite 10 sekundžių, išimkite ir perplaukite šaltu tekančiu vandeniu.

Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą su aliejumi, suberkite nuluptus ir susmulkintinus valgomuosius svogūnėlius, pakepkite maišydami apie 2 minutes. Sudėkite nuluptus ir norimo dydžio gabalėliais supjaustytus pastarnokus ir kepkite apie 6 minutes, kol gražiai apkeps.

Supilkite sultinį, kapotus čiobrelius, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite. Patroškinkite ant vidutinės kaitros, kol pastarnokai suminkštės – apie 8 minutes. Sudėkite špinatus ir išmaišykite.
Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, maišydami pakepinkite apie 1 minutę. Nuolat maišydami miltus po truputį pilkite pieną, pakaitinkite, kol padažas ims tirštėti. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir muskatais.
Paruoštą troškinį sudėkite į formą, užpilkite padažo.

Taip paruoštą troškinį, galite šauti į įkaitintą iki 180° C orkaitę 8 minutėms arba skanauti iš karto.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė