Troškinti špinatai ir pastarnokai
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas

Ingredientai
-
pastarnokas1 kg
-
špinatai500 g
-
valgomieji svogūnėliai2 vnt.
-
sviestas3 šaukštas (-ai)
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
sultinys500 ml
-
kapotas čiobrelis1 šaukštas (-ai)
Padažui:
-
miltai1.5 šaukštas (-ai)
-
pienas500 ml
-
muskatas0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Špinatus sudėkite į verdantį vandenį, palaikykite 10 sekundžių, išimkite ir perplaukite šaltu tekančiu vandeniu.
Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą su aliejumi, suberkite nuluptus ir susmulkintinus valgomuosius svogūnėlius, pakepkite maišydami apie 2 minutes. Sudėkite nuluptus ir norimo dydžio gabalėliais supjaustytus pastarnokus ir kepkite apie 6 minutes, kol gražiai apkeps.
Supilkite sultinį, kapotus čiobrelius, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite. Patroškinkite ant vidutinės kaitros, kol pastarnokai suminkštės – apie 8 minutes. Sudėkite špinatus ir išmaišykite.
Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, maišydami pakepinkite apie 1 minutę. Nuolat maišydami miltus po truputį pilkite pieną, pakaitinkite, kol padažas ims tirštėti. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir muskatais.
Paruoštą troškinį sudėkite į formą, užpilkite padažo.
Taip paruoštą troškinį, galite šauti į įkaitintą iki 180° C orkaitę 8 minutėms arba skanauti iš karto.