Troškintas baltagūžis kopūstas

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Troškintas baltagūžis kopūstas

Ingredientai

  • kopūstas
     400 g
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • kvietiniai miltai
     3 šaukštas (-ai)
  • pienas
     500 ml
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     1 žiupsnelis

Serviravimui

  • petražolės
     25 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šį nuostabų kreminį baltagūžį kopūstą greitai paruošite išvirę piene. Ypač skanus patiekalas pavyks iš šviežio vasarinio kopūsto. Valgykite šiltus troškintus kopūstus su pomidorų salotomis ir bulvėmis.

Nulupkite baltagūžį kopūstą ir supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Sviestą ištirpinkite puode ir sudėkite kopūstą. Gerai išmaišykite, kad kopūstas blizgėtų.

Užberkite miltų ir išmaišykite. Praskieskite pienu ir pavirkite maišydami. Paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais.

Virkite kopūstą ant silpnos kaitros uždengę dangčiu, kol jis suminkštės, apie 15 min. Minkštą vasarinį kopūstą užtenka pavirti apie 5 min.
Apibarstykite petražolėmis ir patiekite su virtomis bulvėmis ir pomidorų salotomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė