Trinta raugintų agurkų sriuba

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Trinta raugintų agurkų sriuba

Ingredientai

Ingredientai:

  • rauginti agurkai
     3 vnt.
  • poras
     1 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • bulvės
     2 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • ciberžolių milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • malti kvapieji piprai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • raodonosios saldžios paprikos prieskoniai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • vanduo arba daržovių sultinys
     1 l
  • neriebi grietinė
     100 ml
  • krapai
      patiekiant
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Stambiai supjaustykite agurkus, porą (baltąją dalį), morkas ir bulves. Svogūną ir česnaką susmulkinkite. 

 Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu įkaitintame aliejuje trumpai apkekite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. 

Sudėkite į keptuvę morkas, bulves ir porą. Suberkite prieskonius: ciberžoles, kvapiuosius pipirus, saldžiąsias paprikas. Maišydami pakepkite 2 min. 

Užpilkite verdančiu vandeniu ar sultiniu, kad būtų tik apsemta. Virkite, kol daržovės suminkštės. 

Suberkite agurkus, druską bei pipirus. Pavirkite dar 15 min. ir nukelkite nuo kaitros. 

 Viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos. 

Patiekdami ant viršaus užpilkite grietinės ir pabarstykite kapotais krapais.
 

Patarimas.  Patiekiant galima ant viršaus pabarstyti skrudintos šoninės. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas