Traškūs bulviniai blynai
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas

Ingredientai
-
Bulvės1 kg
-
Svogūnas1 vnt.
-
Kiaušiniai1 vnt.
-
Miltai2 šaukštas (-ai)
-
Druska2 šaukštelis (-iai)
-
Malti juodieji pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
AliejusKepimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite bulves ir smulkiai sutarkuokite (galite naudoti smulkią arba vidutinę tarka – priklausomai nuo norimos tekstūros).
Jei tarkuotos bulvės išskiria daug skysčio, palikite jas kelias minutes pastovėti, tada nusunkite skystį, bet palikite dugne nusėdusį krakmolą – jis padės blynams būti tvirtesniems.
Į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.