Maži blyneliai su rūkyta lašiša

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Blyneliams

  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     2 vnt.
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Cukrus
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Pienas RIMI SMART
     180 ml
  • Viso grūdo dalių kvietiniai miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • Kvietiniai miltai RIMI
     4 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai RIMI
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Aliejus
      Kepimui

Kremui

  • Sunokę avokadai HASS
     2 vnt.
  • Citrinų sultys iš koncentrato ICA
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus RIMI
     50 ml

Papuošimui

  • Saulėgrąžų daigai
     1 sauja (-os)
  • Šaltai rūkyta lašišos filė RIMI
     1 pakuotė (-ės)
  • Pipirai
      Pagal skonį
  • Citrinos žievelė
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, druską ir cukrų. 

Šaukštais suberkite miltus, pradėdami nuo visų grūdo dalių miltų. Maišykite, kol tešla taps tirštos grietinės konsistencijos, suberkite kepimo miltelius. 

Supilkite mišinį į buteliuką su dozatoriumi.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir apkepkite blynelius iš abiejų pusių.

Atidėkite blynelius į šalį, kad atvėstų.

Paruoškite avokadų kremą: sudėkite visus ingredientus į dubenį ir išplakite iki kremo konsistencijos.

Patiekite užkandį lėkštėje. Ant blynelių dėkite avokadų kremo, nedidelį gabalėlį lašišos ir želmenų. Užbarstykite citrinos žievelės ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė