Bulviniai blynai

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Bulviniai blynai

Ingredientai

  • Didelės bulvės
     4 vnt.
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     2 vnt.
  • Bulvių krakmolas
     1 šaukštas (-ai)
  • Kvietiniai miltai RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus
      Kepimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulves (nuluptas ir sutarkuotas) pabarstykite druska ir palikite 2 minutėms, kad išsiskirtų skysčio perteklius, kurį nuvarvinkite per sietelį.

Bulves sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, bulvių krakmolą, miltus ir gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite į ją bulvinių blynų masę ir išlyginkite, kad susidarytų plokšti blyneliai.

Kepkite blynus apie 1-2 minutes iš vienos pusės, kol jie taps auksinės rudos spalvos, tada apverskite į kitą pusę ir kepkite, kol kita pusė taip pat taps auksinės spalvos.

Panašūs receptai

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas