Traškios obuolių ir salierų salotos su makadamijų riešutais

  • Gaminimas 11min
  • Lengvas
Traškios obuolių ir salierų salotos su makadamijų riešutais

Ingredientai

Ingredientai

  • obuoliai
     2 vnt.
  • nedidelė saliero šaknis
     1 vnt.
  • salierų stiebai
      1 vnt.
  • makadamijų riešutai
      sauja
  • alyvuogių aliejus
     
  • apelsinas
     0.5 vnt.
  • mažos morkos
      1 vnt.
  • šviežiai malti juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Laukinės spanguolės RIMI
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuluptą saliero šaknį supjaustykite plonais šiaudeliais, o stiebą – įstrižais griežinėliais.

Paruoštas daržoves sumaišykite su aliejumi, pagardintu apelsino sultimis.

Grūstuvėje sutrinkite arba sutarkuokite makadamijų riešutus. Daržovių skustuku išimkite obuolių šerdis ir supjaustykite plonomis riekėmis.

Į lėkštę sluoksniuokite obuolių griežinėlius ir salierus vis pabarstydami riešutais. Papuoškite morkos griežinėliais, spanguolėmis ir paskaninkite pipirais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas