Trapios tešlos tarta su moliūgais

  • Gaminimas 1h 40min
  • Lengvas
Trapios tešlos tarta su moliūgais

Ingredientai

Ingredientai:

  • trapi tešla
     500 g
  • moliūgo tyrė
     700 ml
  • nesaldintas sutirštintas pienas
     300 ml
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • cukrus
     50 g
  • rudasis cukrus
     50 g
  • miltai
     1 šaukštas (-ai)
  • kardamonas
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • malti imbierai
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      žiupsnelis
  • druska
      žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Moliūgą nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 30 min. Kai moliūgas bus minkštas, ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite, išskaptuokite minkštąją dalį ir sutrinkite iki vientisos masės su virtuviniu trintuvu. Minkštimo reikia apie 450 g. 

 Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgo tyrę, pieną, kiaušinius, cukrų, miltus, prieskonius. 

 Apie 70–100 g tešlos atidėkite papuošimui. Tešlą iškočiokite, išpjaustykite norimos formos lapelius, dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje, kol lapeliai iškeps. 

Likusią tešlą iškočiokite, dėkite į apvalią, išteptą sviestu kepimo formą ir prispauskite tešlą prie skardos kraštų. Tešlą subadykite šakute. 

Supilkite moliūgo įdarą ant tešlos ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40–45 minutes. 

Kai pyragas iškeps ir atvės, papuoškite spalvotais lapeliais.
 

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis