Tirpstančios burnoje varškės spurgos

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Tirpstančios burnoje varškės spurgos

Ingredientai

Ingredientai:

  • Varškė
     300 g
  • Miltai
     100 g
  • Cukrus
     100 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Soda
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Actas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo aliejus
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Soda ir druska nugesinkite – apliekite actu.

Varškę išplakite su kiaušiniu, tada suberkite miltus ir cukrų.

Pridėkite gesintą sodą ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

Iš gautos tešlos formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Labai karštai įkaitinkite aliejų puode ir kepkite spurgytes, kol gražiai apskrus. 
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis