Tirpstančios burnoje varškės spurgos
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas

Ingredientai
Ingredientai:
-
Varškė300 g
-
Miltai100 g
-
Cukrus100 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Soda0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Actas0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo aliejus
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Soda ir druska nugesinkite – apliekite actu.
Varškę išplakite su kiaušiniu, tada suberkite miltus ir cukrų.
Pridėkite gesintą sodą ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Iš gautos tešlos formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Labai karštai įkaitinkite aliejų puode ir kepkite spurgytes, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
Panašūs receptai
Tipas
Pagrindinis patiekalas
Sriubos
Salotos
Troškiniai
Apkepai
Pyragai
Konservacija
Glotnučiai
Blynai
Padažai
Dubuo („bowl“)
Pagrindinis ingridientas
Mėsa
Kiauliena
Jautiena
Aviena
Triušiena
Paukštiena
Žuvis ir jūros gėrybės
Ryžiai
Daržovės
Makaronai
Sūris
Miltiniai patiekalai
Vaisiai ir uogos
Pieno produktai
Lašiša