Svogūnų džemas su figomis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Svogūnų džemas su figomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     6 vnt.
  • balzaminis actas
     150 ml
  • raudonasis vynas
     150 ml
  • nerafinuotas cukranendrių cukrus
     150 ml
  • tarkuota imbiero šaknis
     2 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     1 šaukštas (-ai)
  • cinamono lazdelė
     1 vnt.
  • čiobrelis
     3 vnt.
  • pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • figos
     6 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode nesvylančiu dugnu įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus. Kai jie suminkštės, sudėkite visus ingredientus, išskyrus figas.

Kaitinkite ant silpnos ugnies 30 min., kol masė pavirs į sirupą.

Per tą laiką paruoškite stiklainius.

Figas supjaustykite į 6 dalis. Jas įmaišykite į džemą ir pakaitinkite dar 30 min.

Karštą džemą išpilstykite į stiklainius ir iškart sandariai uždarykite. Atsargiai, jis karštas!
 

Patarimas: galite naudoti ir džiovintas figas. Tada jas susmulkinkite ir suberkite į puodą kartu su visais ingredientais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė