Šviežių kopūstų pyragas

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Šviežių kopūstų pyragas

Ingredientai

Tešlai reikės:

  • miltai
     200 g
  • margarinas
     130 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • vanduo
     2 šaukštas (-ai)
  • jūros druskos ir smulkiųjų žolelių mišinys „Selection by RIMI“
      žiupsnelis

Įdarui reikės:

  • kopūstai
     1.5 kg
  • svogūnas
     1 vnt.
  • krapai
      ryšulėlis
  • sūris
     100 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • ekologiška jogurtinė grietinė DOBILAS
     150 g
  • viduržemio žolelių skonio alyvuogių aliejus „Selection by RIMI“
     2 šaukštas (-ai)
  • spanguolės
      sauja
  • cukrus
     1 žiupsnelis
  • druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis pyragas nustebins ir visko ragavusius. Tai skanus ir neįprastas būdas, kaip jūsų mėgstamas daržoves pagaminti kitaip.

Į miltus sudėkite margariną, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir minkykite iki vientisos masės. Tešlą suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, iškočiokite skritulį, aplipdykite juo kepimo indo sieneles, subadykite šakute ir dar pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Kol tešla šąla, ruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite kopūstą (0.5 vnt. ≈ 1.5 kg.) ir svogūną. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepinkite daržoves. Pagardinkite druska, cukrumi, krapais, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės. Įdarą pilkite ant tešlos ir tolygiai paskirstykite, apibarstykite tarkuotu sūriu, spanguolėmis. Kiaušinius išplakite, sudėkite grietinę ir užpilkite ant pyrago viršaus. 

Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 min.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas