Sviestinių pupelių ir morkų užtepėlė
-
Gaminimas 55min
-
Lengvas
![Sviestinių pupelių ir morkų užtepėlė](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/4e3c2a2a099a7abdfd8aa846638d1b00377de20e.jpg)
Ingredientai
Ingredientai:
-
sviestinės pupelės380 g
-
morkos3 vnt.
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
citrina0.5 vnt.
-
druska0.5 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
malta kalendra0.5 šaukštelis (-iai)
-
sezamų pasta „Tahini“2 šaukštas (-ai)
-
aitrioji paprika0.5 vnt.
-
spelta kviečių paplotėliaipatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Česnaką sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite 0,5 cm dydžio griežinėliais. Sumaišykite su česnakais ir aliejumi.
Morkas dėkite ant folijos, suvyniokite ir kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje 25 minutes. Dėkite visus išvardytus produktus į virtuvinį kombainą, išspauskite citrinos sultis ir sutrinkite iki vientisos masės.
Patiekite su duoniukais ir daržovėmis.