Sviestinių pupelių ir morkų užtepėlė

  • Gaminimas 55min
  • Lengvas
Sviestinių pupelių ir morkų užtepėlė

Ingredientai

Ingredientai:

  • sviestinės pupelės
     380 g
  • morkos
     3 vnt.
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • citrina
     0.5 vnt.
  • druska
     0.5 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • malta kalendra
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • sezamų pasta „Tahini“
     2 šaukštas (-ai)
  • aitrioji paprika
     0.5 vnt.
  • spelta kviečių paplotėliai
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Česnaką sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite 0,5 cm dydžio griežinėliais. Sumaišykite su česnakais ir aliejumi.

Morkas dėkite ant folijos, suvyniokite ir kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje 25 minutes. Dėkite visus išvardytus produktus į virtuvinį kombainą, išspauskite citrinos sultis ir sutrinkite iki vientisos masės.

Patiekite su duoniukais ir daržovėmis.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas