Sveikuoliškas burokėlių ir špinatų suvožtinis

  • Gaminimas 25min
  • Vidutinis
Sveikuoliškas burokėlių ir špinatų suvožtinis

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • kokosų aliejus
     1 šaukštelis (-iai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • burokėlis
     1 vnt.
  • raudonojo kario pasta
     2 šaukštelis (-iai)
  • nevirtos pupelės
     200 g
  • arba konservuotas 4 pupelių mišinys (jei skubate),
     750 g
  • kalendra
     20 g
  • bolivinių balandų dribsniai „Quinoa“
     20 g
  • mažas agurkas
      1 vnt.
  • mėsainio bandelės
     6 vnt.
  • graikiškas jogurtas
     200 g
  • špinatai
     40 g
  • raudonėlis
      pagal skonį
  • druska ir 5 pipirų mišinys
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkintus svogūnus, iki suminkštės.

Įdėkite stambiai tarkuotas morkas, burokėlius ir pakepkite 2 min. Sukrėskite kario pastą ir pakepkite dar 1 min. Tada išimkite daržoves ir leiskite atvėsti.

Jei naudojate paprastas pupeles, išmirkykite per naktį ir virkite, kol suminkštės. Jei naudojate konservuotas pupeles, nupilkite skystį ir perskalaukite vandeniu. Elektriniu trintuvu susmulkinkite pupeles kartu su kalendromis. Į dubenėlį sudėkite dribsnius, svogūnų, morkų ir burokėlių mišinį, prieskonius ir sumaišykite.

Suformuokite 6 apvalius bandelės skersmens paplotėlius ir apvoliokite likusiuose dribsniuose.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite paplotėlius po 3–4 min. iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite.

Agurkus supjaustykite kuo ilgesnėmis ir plonesnėmis riekelėmis (patogu naudoti skustuką).

Perpjaukite bandeles išilgai pusiau. Ant apatinės bandelių dalies užpilkite jogurto, dėkite špinatų lapų, o ant jų guldykite paplotėlius. Ant paplotėlių dailiai suraitykite agurkus. Ant agurkų užpilkite jogurto, pabarstykite 5 pipirų mišiniu ir uždenkite kita bandelių puse.

Skanaus!

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas