Suvalkietiškas plokštainis

  • Gaminimas 2h 40min
  • Vidutinis
Suvalkietiškas plokštainis
Vytaras Radzevičius
Pasaulio puodai

Ingredientai

  • kiaulės kojos
     2 vnt.
  • bulvės
     2 kg
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • pienas
     2 stiklinė (-ės)
  • šaltai rūkyti lašiniai
     200 g
  • svogūnai
     2 vnt.
  • pipirai, druska, lauro lapai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keliautojas, žurnalistas, Vytaras Radzevičius, dalijasi sočiu, gardžiu ir visą šeimą prie stalo sukviesiančiu suvalkietiško plokštainio receptu, kurį gamino iš prekybos tinklo „Rimi“ produktų. 

Pirmiausiai išilgai perpjaukite kiaulės kojas (pjauti reikia per skeltį) ir apvirkite 20-30 minučių vandenyje. Įberkite druskos, lauro lapų ir kvapniųjų pipirų. Kol kojos verda, nuskustas bulves sutarkuokite, užpilkite su svogūnais paspirgintais lašinukais, užpilkite užvirintu pienu, įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos, pipirų ir masę gerai išmaišykite.
Į špižinį puodą įpilkite tarkių, padėkite dvi dalis kojos, vėl užpilkite tarkių, padėkite kitas dalis ir iki galo užpilkite tarkių. Šaukite į 190 laipsnių kaitros orkaitę ir kepkite dvi valandas. O jei turite – dar geriau dėti į pečių. Varškę sutrinkite su druska ir grietine iki norimo tirštumo ir naudokite padažui, kai patieksite iškepusį plokštainį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kopūstų sriuba

45min • Vidutinis