Bulvių plokštainis

  • Gaminimas 2h 40min
  • Vidutinis
Bulvių plokštainis

Ingredientai

  • kiaulės kojos
     2 vnt.
  • bulvės
     2 kg
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • pienas
     2 stiklinė (-ės)
  • šaltai rūkyti lašiniai
     200 g
  • svogūnai
     2 vnt.
  • pipirai, druska, lauro lapai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

🥔O tik iki SPALIO 6 d. lietuviškos ŠVIEŽIOS bulvės TIK 0.25 €/kg RIMI parduotuvėse ar INTERNETU! 🙌 Apsipirk ČIA 🛒 rimi.lt/e-parduotuve

Pirmiausiai išilgai perpjaukite kiaulės kojas (pjauti reikia per skeltį) ir apvirkite 20-30 minučių vandenyje. Įberkite druskos, lauro lapų ir kvapniųjų pipirų. Kol kojos verda, nuskustas bulves sutarkuokite, užpilkite su svogūnais paspirgintais lašinukais, užpilkite užvirintu pienu, įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos, pipirų ir masę gerai išmaišykite.

Į špižinį puodą įpilkite tarkių, padėkite dvi dalis kojos, vėl užpilkite tarkių, padėkite kitas dalis ir iki galo užpilkite tarkių. Šaukite į 190 laipsnių kaitros orkaitę ir kepkite dvi valandas. O jei turite – dar geriau dėti į pečių. Varškę sutrinkite su druska ir grietine iki norimo tirštumo ir naudokite padažui, kai patieksite iškepusį plokštainį.

Panašūs receptai

Lietuviški cepelinai

2h • Vidutinis

Aguonų pienas

2h 30min • Lengvas

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Naminiai zefyrai

12h • Vidutinis

Arančini

1h • Vidutinis