Sumuštinis su avokadais, lašišų filė, agurkų ir ridikėlių padažu

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Sumuštinis su avokadais, lašišų filė, agurkų ir ridikėlių padažu

Ingredientai

Padažui:

  • agurkas
     1 vnt.
  • ridikėliai
     3 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • chalapos paprika
     0.5 vnt.
  • aliejus
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • kalendra (šviežia)
      pagal skonį
  • žalioji citrina
     0.5 vnt.

Ingredientai:

  • viso grūdo ruginė duona
     4 gabalėlis (-iai)
  • avokadai
     2 vnt.
  • lašišų filė
     200 g
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • ilgasis agurkas
     0.5 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Pasiruoškite padažą. Produktus nuplaukite. Agurką ir ridikėlius smulkiai supjaustykite. Svogūną ir česnaką sukapokite. Chalapos papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Visas daržoves sudėkite į dubenėlį, paskaninkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, apšlakstykite ½ žaliosios citrinos sultimis, užberkite kapotų kalendrų lapelių ir išmaišykite. 

Avokadus perpjaukite per pusę, pašalinkite kaulus, supjaustykite. 

Į keptuvę įpilkite vandens, kad apsemtų dugną (apie 5–10  mm). Kai vanduo užvirs, sudėkite lašišų filė, paskaninkite druska ir pipirais, uždenkite dangčiu, troškinkite 5 minutes. Kaitrą išjunkite ir dar palikite 5 minutėms. Troškintą lašišų žuvieną susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Imkite duonos riekelę, dėkite avokado, lašišų žuvienos, padažo. Sumuštinį patiekite su citrinos skiltele.
 

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis