Sumuštiniai su Daržovėmis ir daigais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Sumuštiniai su Daržovėmis ir daigais

Ingredientai

  • juoda duona
     6 riekelės
  • lydytas sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • daigai (brokolių, saulėgrąžų arba žirnių)
     50 g
  • lapiniai kopūstai „Kale“
     3 lapai
  • ridikėliai
     3 vnt.
  • ankštiniai žirniai
     100 g
  • šaldyti žirneliai
     200 g
  • citrina
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • druska, pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Žirnelių ankštis pavirkite 2–3 minutes ir supjaustykite įstrižais griežinėliais.
Saldžiuosius žirnelius apvirkite 8 minutes ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir sviestu.
Duoną paskrudinkite skrudintuvėje.
Pašalinę lapinių kopūstų kotus kopūstlapius susmulkinkite.
Keptuvę įkaitinkite su lydytu sviestu ir apkepkite susmulkintą česnaką, sudėkite susmulkintą kopūstą, pagardinkite druska ir pipirais.
Ant skrudintos duonos tepkite trintus žirnelius, paruoštus kopūstus, žirnių ankštis, plonus ridikėlių griežinėlius ir daigus.

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas

Iškylos sumuštinis

10min • Lengvas