Sūdytos lašišos salotos su marinuotu kiaušiniu bei šviežiomis daržovemis
Gaminimas 2h 10min
Lengvas
Ingredientai
Salotų mišinys
125g
Baltieji ridikai
1vnt.
Vyšniniai pomidorai
100g
Ankštiniai žirniai RIMI
10vnt.
Sūdyta, pjaustyta atlantinės lašišos filė RIMI
30g
Marinuotiems kiaušiniams
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
3vnt.
Svogūnų laiškai
4vnt.
Česnakas
4skiltelė (-ės)
Raudonos aitriosios paprikos
1vnt.
Sezamų sėklos RIMI
50g
Šviesusis sojų padažas RIMI
250ml
Vanduo
250ml
Medus
4šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pradedame nuo kiaušinių, kadangi šiems reiks laiko pasimarinuoti. Nusiplauname kiaušinius ir dedame juos virti 6 minutėms. Tobulam rezultatui pasiekti kambario temperatūros kiaušinius dėkite į lengvai verdanti vandenį, o po 6 min atvėsinkite juos šaltame vandenyje.
Tuo tarpu pasigaminame marinatą - svogūnlaiškius, čili ir česnaką sukapojame, dedame į indą kartu su sezamo sėklomis, užpilame soja, vandeniu bei lyditu medumi, gerai išmaišome. Išvirus kiaušiniams - juos gražiai nulupame, patogu naudojant šaukštą!
Dedame į indą, užpilame marinatu ir paliekame šaldytuve minimum dviems valandoms, o geriausia - per naktį.
Salotas dedame į dubenį, puošiame vyšniniais pomidorais, baltuoju ridiku bei žirneliais. Susukame ir guldome šalia lašišos griežinėlius, pjauname marinuotą kiaušinį ir viską gardiname marinatu, kuris atliks ir padažo funkciją. Viską papuošiame druska ir kepintomis sezamo sėklomis. Skanaus! ❤️