Sūdytos citrinos
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
-
citrinos28 vnt.
-
raudonosios saldžios paprikos0.5 šaukštas (-ai)
-
malta kalendra0.5 šaukštas (-ai)
-
laurų lapaipagal skonį
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į stiklainį sudėkite sūdytas citrinas, lauro lapą, suberkite kalendrą ir raudonųjų pipirų dribsnius. Tada supilkite citrinų sultis, kad apsemtų citrinas, viršutinę citriną dar paspauskite, kad būtų daugiau sulčių, įberkite papildomai 1 šaukštą druskos. Stiklainį sandariai uždarykite, apverskite ir palaikykite 2 dienas. Po dviejų dienų stiklainį su sūdytomis citrinomis apverskite, palikite tamsoje 3–4 savaites.
Prieš naudodami sūdytas citrinas, išimkite iš stiklainio, nuspauskite sulčių likučius, atskirkite žievelę nuo baltos plėvelės. Žievelę nuplaukite po vandeniu, supjaustykite plonomis juostelėmis.