Sūdytos citrinos

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Sūdytos citrinos

Ingredientai

  • citrinos
     28 vnt.
  • raudonosios saldžios paprikos
     0.5 šaukštas (-ai)
  • malta kalendra
     0.5 šaukštas (-ai)
  • laurų lapai
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

6–8 citrinas, skirtas sultims, išspauskite.
Citrinas įpjaukite išilgai, kad gautųsi ketvirčiai, bet neįpjaukite iki galo, kad citrinų ketvirčiai liktų susijungę kartu.
Į kiekvienos perpjautos citrinos vidų įberkite po šaukštą druskos.

Į stiklainį sudėkite sūdytas citrinas, lauro lapą, suberkite kalendrą ir raudonųjų pipirų dribsnius. Tada supilkite citrinų sultis, kad apsemtų citrinas, viršutinę citriną dar paspauskite, kad būtų daugiau sulčių, įberkite papildomai 1 šaukštą druskos. Stiklainį sandariai uždarykite, apverskite ir palaikykite 2 dienas. Po dviejų dienų stiklainį su sūdytomis citrinomis apverskite, palikite tamsoje 3–4 savaites.

Prieš naudodami sūdytas citrinas, išimkite iš stiklainio, nuspauskite sulčių likučius, atskirkite žievelę nuo baltos plėvelės. Žievelę nuplaukite po vandeniu, supjaustykite plonomis juostelėmis.

Panašūs receptai

Kinkanų džemas

1h • Lengvas