Špinatų salotos su grilyje keptomis cukinijomis ir žaliaisiais smidrais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Špinatų salotos su grilyje keptomis cukinijomis ir žaliaisiais smidrais

Ingredientai

Ingredientai:

  • mažos cukinijos
     2 vnt.
  • žalieji smidrai
     2 ryšulėlis (-iai)
  • mažieji špinatai
     150 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Užpilui:

  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • cirtinos sultys
     0.5 vnt.
  • grūdėtosios garstyčios
     2 šaukštelis (-iai)
  • medus
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Žaliuosius smidrus nuplaukite ir pašalinkite kietus galiukus. Kad būtų patogiau kepti žaliuosius smidrus, susmeikite juos po kelis su mediniais smeigtukais ir apšlakstykite aliejumi. Dideliame dubenyje išmaišykite cukinijas su šaukštu aliejaus. Daržoves pagardinkite druska ir pipirais. 

Pasiruoškite grilį ir apkepkite cukinijas ant vidutinės ugnies po 3–4 min. iš abiejų pusių. Žaliuosius smidrus kepkite po 3 min. iš abiejų pusių. 

Dubenėlyje išmaišykite citrinos sultis, garstyčias ir aliejų. Dėkite į serviravimo indą nuplautus ir nusausintus špinatus, iškeptas daržoves. Užpilkite paruoštu užpilu. Skanaus!
 

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas