Speltos duona su bruknėmis ir pankoliais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Speltos duona su bruknėmis ir pankoliais

Ingredientai

Duona

  • maistiniai riebalai (formai)
      maistiniai riebalai (formai)
  • sijoti speltų miltai (275 g)
     275 g
  • avižiniai dribsniai su sėlenomis
     100 g
  • pankolių sėklos
     2 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • neskaldyti linų sėmenys
     50 g
  • soda
     2 šaukštelis (-iai)
  • natūralus jogurtas (3 proc.)
     400 ml
  • trintos bruknės
     100 g

Užtepas

  • smulkinti riešutai
      pagal skonį
  • saulėgrąžų (arba moliūgų) sėklos
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ką manote apie naudingą ir skanią kalėdinę duoną, kuri iškepta iš speltos miltų ir avižinių dribsnių su ląsteliena vietoj kvietinių miltų? Bruknės ir pankolis suteikia duonai sotumo ir sultingumo. Puikus pusryčių variantas kalėdinio laikotarpio dienai pradėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 ˚C.

Ištepkite riebalais pailgą kepimo skardą.

Sumaišykite speltų miltus ir avižinius dribsnius dubenyje. Sugrūskite pankolių sėklas su druska.

Įmaišykite prieskoninę druską, linų sėmenis ir soją į miltų mišinį. Sumaišykite jogurtą ir bruknes iki lipnios masės.

Supilkite masę į skardą ir trinktelėkite skardą į stalviršį, kad masė tolygiai pasiskirstytų. Apibarstykite viršų riešutais ir sėklomis.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 1 val. Apverskite duoną ant grotelių ir palikite atvėsti.

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis

Naminė granola

40min • Lengvas