Šokoladinis pyragas su sūdyta karamele ir riešutais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Šokoladinis pyragas su sūdyta karamele ir riešutais

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Juodasis šokoladas
     200 g
  • Sviestas
     200 g
  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Rudasis cukrus
     150 g
  • Kvietiniai miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • Graikiniai riešutai
     75 g

Ingredientai sūdytai karamelei:

  • Rudasis cukrus
     150 g
  • Plakamoji grietinėlė
     50 ml
  • Sviestas
     100 g
  • Druska
     0.75 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Šokoladą ištirpinkite nedideliame puode ar vandens garų vonelėje.

Įmaišykite cukrų. Leiskite šokoladui atvėsti 15 minučių.

Įmaišykite kiaušinius po vieną. Galiausiai įmaišykite miltus ir smulkintus riešutus.

Supilkite tešlą į 21–22 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą pyrago skardą nuimamais kraštais. Kepkite 180° C  orakitėje 20-25 minutes.

Paruoškite sūdytą karamelę. Nedideliame puode pakaitinkite rudąjį cukrų ir grietinėlę.

Virkite mišinį apie 2-3 minutes. Nukelkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite sviestą bei druską.

Atvėsinkite mišinį šaldytuve, kol jis taps šiek tiek tirštesnis. Supilkite karamelę ant pyrago.

Leiskite pyragui pastovėti šaldytuve 1-2 valandas. Tada išimkite iš formos ir patiekite. Patiekdami galite pabarstyti graikiniais riešutais.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis