Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • Miltai
     120 g
  • Kakavos milteliai
     60 g
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      žiupsnelis
  • Aliejus
     120 ml
  • Cukrus
     160 g
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Pienas
     160 g

Ingredientai kremui:

  • Sviestas (kambario temperatūros)
     200 g
  • Miltelinis cukrus
     200 g
  • Kokteilinių vyšnių sirupas
     3 šaukštas (-ai)
  • Grietinė
     2 šaukštas (-ai)
  • Raudoni maistiniai dažai
     5 lašas (-ai)

Ingredientai papuošimui:

  • Kokteilinės vyšnios
     12 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūros.

Paruoškite keksiukų kepimo formą.

Į didelį dubenį supilkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską.

Kitame dubenyje gerai išplakite aliejų, cukrų, kiaušinius.

Palaipsniui įpilkite sausų ingredientų mišinį į kiaušinių masę, tada po truputį supilkite pieną ir maišykite, kol susidarys vientisa masė.

Supilkite tešlą į formą (užpildykite maždaug ⅔ formelės, nes tešla pakils).

Kepkite apie 15 minučių arba kol tešla tikrinant nebelips prie medinio pagaliuko.

Kol keksiukai kepa, paruoškite kremą.
Dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, kol taps purus.

Palaipsniui įberkite cukraus pudros.

Tada įpilkite vieną šaukštą kokteilinių vyšnių sirupo ir 5 lašus rausvų dažų. Maišykite, kol kremas įgaus gražią rožinę spalvą.

Tada supilkite grietinėlę ir plakite iki vientisos masės.

Atvėsinkite iškepusius keksiukus ir grietinėlę.

Patepkite keksiukų viršų kremu ir papuoškite vyšnia.
Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas