Sojos mėsainiai su humusu

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Sojos mėsainiai su humusu

Ingredientai

  • Sojų gabalėliai
     4 gabalėlis (-iai)
  • Šviesusis sojos padažas
     100 g
  • Cukrus
     30 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Universalusis marinatas
     75 g
  • Avinžirniai
     500 g
  • Kepintos sezamų sėklos
     40 g
  • Alyvuogių aliejus
     200 g
  • Citrinų sultys
      pagal skonį
  • Iceberg salotos
     0.5 vnt.
  • Pomidorai
     1 vnt.
  • Mėsainių bandelės
     2 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į puodą supilkite 500 ml vandens, sojų padažą, įdėkite cukraus, žiupsnelį druskos, sojos gabalėlius ir užvirinkite.

Puodą nuimkite nuo viryklės ir palikite, kol soja atvės.

Skysčio perteklių iš sojos išspauskite rankomis.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite sojos gabalėlius iš abiejų pusių, kol apskrus.

Sojos gabalėlius suberkite į dubenį, supilkite universalų marinatą ir palikite marinuotis bent 2 val.

Prieš patiekdami, sojos gabalėlius kepkite ant grotelių arba 180 laipsnių orkaitėje 8 minutes.

Sezamų sėklas ir aliejų suberkite į trintuvą, sutrinkite.

Sudėkite avinžirnius, citrinos sultis, druską ir truputį vandens, išmaišykite.

Jei humusas per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.

Mėsainių bandeles apkepkite keptuvėje arba grilyje, kol švelniai apskrus, aptepkite humusu, išdėliokite salotų lapus, pomidorų griežinėlius, sojos gabalėlius ir ant viršaus uždėkite antrą bandelę.

Panašūs receptai