Smidrų tartaras

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Smidrų tartaras

Ingredientai

Marinatas

  • Obuolių actas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Cukraus sirupas
     1 šaukštas (-ai)
  • Pomidorų padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • Vorčesterio padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • Grūdėtos garstyčios
     2 šaukštelis (-iai)
  • Tabasco padažas
      5-10 lašelių
  • Alyvuogių aliejus
     100 ml

Tartaras

  • Smidrai
     500 g
  • Kaparėliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • Shallot svogūnai
     0.5 vnt.
  • Česnakai
     1 skiltelė (-ės)
  • Čili pipirai
      2cm
  • Marinuoti agurkėliai (kornišonai)
      2 vnt.
  • Marinuotos žaliosios alyvuogės
      5 vnt.
  • Citrinos žievelė
     0.25 vnt.
  • Petražolės
      1 šakelė

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nedideliame dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus.

Apvirkite smidrus įdėdami juos 3 minutėms į verdantį vandenį ir atvėsinkite po šaltu, tekančiu vandeniu arba ledo vonelėje.

Smidrus supjaustykite nedideliais griežinėliais ir atidėkite į šalį.

Smulkiai supjaustykite visus kitus tartaro ingredientus.

Tartarą patiekite dubenėlyje. Ant viršaus užpilkite šiek tiek marinato.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas