Slyvų pyragas

  • Gaminimas 1h 5min
  • Lengvas
Slyvų pyragas

Ingredientai

  • Sviestas RIMI
     130 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     2 vnt.
  • Vanilinis cukrus RIMI
     1 šaukštelis (-iai)
  • Migdolų miltai RIMI GREATLIFE
     120 g
  • Miltai RIMI
     65 g
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Maltas cinamonas RIMI
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
     65 g
  • Slyvos
     5 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į dubenį suberkite sviestą (kambario temperatūros) ir cukrų, plakite rankiniu mikseriu, kol masė pasidarys vientisa.

Po vieną įmuškite kiaušinius, išplakite.

Įpilkite vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus.

Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, miltus, druską ir cinamoną.

Supilkite masę į pirmąjį dubenį ir viską gerai išmaišykite.

Į masę supilkite jogurtą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą skardą.

Ant viršaus sudėkite slyvas, perpjautas pusiau. 

Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 35-40 minučių.

Išimkite iš orkaitės ir leiskite pyragui atvėsti.

Patiekite su graikišku jogurtu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Sviestinis obuolių pyragas

1h 30min • Lengvas
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Šokoladiniai keksiukai

25min • Vidutinis
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas