Moliūgų pyragas su žaliųjų citrinų glaistu
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis

Ingredientai
-
Sviestas RIMI SMARTSkardai patepti
-
Moliūgai400 g
-
Kiaušiniai RIMI SMART3 vnt.
-
Cukranendrių cukrus255 g
-
Rapsų aliejus RIMI SMART250 ml
-
Kvietiniai miltai RIMI210 g
-
Kepimo milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Muskatų riešutai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Maltas cinamonas RIMI2 šaukštelis (-iai)
Žaliųjų citrinų glaistas
-
Žaliosios citrinos1 vnt.
-
Kreminis sūris ICA100 g
-
Sviestas RIMI SMART50 g
-
Cukraus milteliai80 g
Papuošimui
-
Šokoladiniai pabarstukai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 175°C.
Sviestu ištepkite 24 cm skersmens formą (8 porcijoms).
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai sutarkuokite.
Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės. Sudėkite tarkuotus moliūgus ir supilkite aliejaus. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Miltų mišinį įmaišykite į kiaušinių plakinį.
Supilkite tešlą į formą. Pyragą kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 60 minučių, dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Leiskite visiškai atvėsti ir išverskite pyragą ant lėkštės.
Nuo žaliosios citrinos nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus, skirtus glaistui, išplakite iki vientisos, purios masės ir sudėkite į konditerinį maišelį.