Sviestinis obuolių pyragas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Sviestinis obuolių pyragas
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

  • Sviestas RIMI SMART
     120 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     3 vnt.
  • Cukrus RIMI
     150 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kvietiniai miltai
     200 g
  • Kepimo milteliai RIMI
     2 šaukštelis (-iai)
  • Maltas cinamonas RIMI
     2 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Obuoliai
     800 g
  • Gliaudyti migdolai RIMI
     80 g
  • Migdolų riekelės RIMI
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Laikrodžius pasukę atgal, žengsim į tamsesnių vakarų laiką. Nuo slogučio tokiomis dienomis gelbėja kvapnūs ir labai gardūs naminiai kepiniai!

Šis sviestinis obuolių pyragas tiks tokiai misijai: kvepia cinamonu, obuolių LABAI daug, o pagaminamas tikrai nesudėtingai.

Migdolų riešutus paskrudinkite kelias minutes orkaitėje ir pravėsusius pasmulkinkite.
Obuolius supjaustykite kubeliais.
Sviestą kelias minutes plakite su cukrumi ir vanile, kol pabals. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart labai gerai išplakite.
Suberkite sausus produktus ir plakite tik kol neliks gumuliukų. Įmaišykite obuolius ir kepintus riešutus. Tešla atrodys kietoka.
Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą (manosios skersmuo 26cm), užberkite migdolų riekeles.
Kepkite 180C orkaitėje apie 50-55min - įsmeigus medinį pagaliuką, jis turi likti sausas. Patikrinkite likus 10min ir jei viršus per smarkiai skrunda, pridenkite folija.
Pravėsinkite 10-15min ir patiekite karštą su ledais. Labai skanus ir atvėsęs pilnai.

Panašūs receptai

Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Šokoladiniai keksiukai

25min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas