Bruknių uogienė

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Bruknių uogienė

Ingredientai

  • Bruknės
     1 kg
  • Vanduo
     200 ml
  • Cukrus RIMI BASIC
     500 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 11 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Klasikinė bruknių uogienė greitai pagaminama ir yra būtinas tiek švediškų mėsos kukulių, tiek avižų košės priedas. Bruknes išvirkite su cukrumi, supilkite į išvalytus stiklainius ir vėsiai laikykite. Kadangi bruknėse yra natūralaus konservanto benzenkarboksirūgšties, neatidarytas uogienės stiklainis gali ilgai būti neatidarytas.

Bruknes nuplaukite ir prireikus praskalaukite.
Bruknes su vandeniu virkite puode apie 10 minučių. Nugraibykite putas.
Po truputį suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
Uogienę nukelkite nuo ugnies, palikite pastovėti ir atvėsti kelias minutes. Šaukštu supilkite uogienę į švarius stiklinius indelius ir nedelsdami užsukite dangtelius. Laikykite šaldytuve.

Panašūs receptai

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas