Trupininis pyragas su mėlynėmis ir avietėmis

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Trupininis pyragas su mėlynėmis ir avietėmis

Ingredientai

  • Šviežios arba šaldytos mėlynės ir avietės
     1 l
  • Cukrus RIMI BASIC
     100 g
  • Bulvių krakmolas
     2 šaukštas (-ai)

Trupininė tešla

  • Sviestas RIMI BASIC
     150 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     75 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     300 g

Patiekimui

  • Vaniliniai ledai RIMI
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Klasikinis trupininis pyragas, kuris pagaminamas greitai ir itin paprastai. Pyragą apdėkite šviežiomis uogomis, pvz., mėlynėmis ir avietėmis. Patiekite su ledais, kremu arba lengvai plakta grietinėle.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Nuplaukite uogas, jei jos šviežios. Sumaišykite su cukrumi ir bulvių krakmolu.

Trupininė tešla: Ištirpinkite sviestą tešlai. Įmaišykite cukrų ir miltus. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite trumpam atvėsti.

Uogas sudėkite į 28 cm skersmens kepimo formos arba maždaug 22 × 28 cm stačiakampės formos dugną (6 porcijoms). Tešlą sutrupinkite ant uogų. Kepkite pyragą orkaitės viduryje apie 25 minutes.
Patiekti su:Patiekite pyragą su vaniliniais ledais arba lengvai plakta grietinėle.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas