Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su karamelizuotais obuoliais

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Greitai užšaldyta sluoksniuota tešla RIMI
     4 4 lapeliai
  • kiaušinio trynys
     1 vnt.
  • grietinėlė
     2 šaukštelis (-iai)
  • granuliuotas cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • maltas cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kanzi obuoliai
     3 vnt.
  • medus
     100 g
  • sviestas
     2 šaukštelis (-iai)
  • citrinos sultys
     2 šaukštelis (-iai)
  • graikiškas jogurtas
     300 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C temperatūros.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite tešlos lapelius. Atskirkite kiaušinio baltymą ir išplakite jį su vienu valgomuoju šaukštu grietinėlės. Patepkite sluoksniuotos tešlos lapelius išplaktu kiaušinio tryniu.
Sumaišykite cukrų su cinamonu ir apibarstykite sluoksniuotos tešlos lapelius. Sudėkite sluoksniuotos tešlos lapelius vieną ant kito po du. Supjaustykite ir padalinkite abi „stirtas“ į devynis sausainėlius. Kepkite orkaitėje 20 min.
Tuo metu supjaustykite nuluptus „Kanzi“ obuolius gabalėliais.
Paimkite indą storu dugnu ir pakaitinkite medų ant vidutinės ugnies maždaug 5 min.
Retkarčiais maišykite, kol medus patamsės ir karamelizuosis. Įmaišykite sviestą, citrinos sultis bei obuolių gabalėlius ir pavirkite ant vidutinės ugnies dar 5 min.
Patiekite karštus obuolių gabalėlius su tirštu jogurtu ir sluoksniuotos tešlos sausainėliais.

Panašūs receptai

Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Sviestinis obuolių pyragas

1h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Šokoladiniai keksiukai

25min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas