Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su karamelizuotais obuoliais

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas

Ingredientai

  • Greitai užšaldyta sluoksniuota tešla RIMI
     4 4 lapeliai
  • kiaušinio trynys
     1 vnt.
  • grietinėlė
     2 šaukštelis (-iai)
  • granuliuotas cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • maltas cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kanzi obuoliai
     3 vnt.
  • medus
     100 g
  • sviestas
     2 šaukštelis (-iai)
  • citrinos sultys
     2 šaukštelis (-iai)
  • graikiškas jogurtas
     300 ml

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C temperatūros.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite tešlos lapelius. Atskirkite kiaušinio baltymą ir išplakite jį su vienu valgomuoju šaukštu grietinėlės. Patepkite sluoksniuotos tešlos lapelius išplaktu kiaušinio tryniu.
Sumaišykite cukrų su cinamonu ir apibarstykite sluoksniuotos tešlos lapelius. Sudėkite sluoksniuotos tešlos lapelius vieną ant kito po du. Supjaustykite ir padalinkite abi „stirtas“ į devynis sausainėlius. Kepkite orkaitėje 20 min.
Tuo metu supjaustykite nuluptus „Kanzi“ obuolius gabalėliais.
Paimkite indą storu dugnu ir pakaitinkite medų ant vidutinės ugnies maždaug 5 min.
Retkarčiais maišykite, kol medus patamsės ir karamelizuosis. Įmaišykite sviestą, citrinos sultis bei obuolių gabalėlius ir pavirkite ant vidutinės ugnies dar 5 min.
Patiekite karštus obuolių gabalėlius su tirštu jogurtu ir sluoksniuotos tešlos sausainėliais.

Panašūs receptai

Pomidorų ir rikotos galetė

2h 10min • Vidutinis

Fetos padažas

20min • Lengvas

Focaccia su pomidorais

26h 40min • Lengvas

Bananų ir agavų blynai

25min • Lengvas

Uogų ir agavų limonadas

10min • Lengvas

Kreminis glotnutis

20min • Lengvas