Sluoksniuotos tešlos obuolių rožės

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Sluoksniuotos tešlos obuolių rožės

Ingredientai

Ingredientai:

  • obuoliai
     4 vnt.
  • šaldyta sluoksniuota tešla
     500 g
  • apelsinai
     2 vnt.
  • avietės
     50 g
  • cinamonas
     2 šaukštas (-ai)
  • tarkuoti muskato riešutai
     2 šaukštas (-ai)
  • cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • cukraus pudra
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Obuolius nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. 

Į dubenį išspauskite apelsinų sultis, avietes pertrinkite per sietelį, sudėkite obuolių skilteles ir palikite 10 min. 

 Tešlą supjaustykite juostelėmis. Dubenyje sumaišykite cinamoną, tarkuotus muskatų riešutus ir cukrų. Tešlos juosteles apibarstykite prieskonių mišiniu. 

 Imkite 6–8 obuolių skilteles ir dėliokite ant tešlos juostelės. Ties juostelės viduriu dėliokite obuolių skilteles, kad jų viena pusė būtų virš juostelės krašto.

 Neapdengtą tešlos juostelės dalį užlenkite ant obuolių skiltelių, susukite į ritinėlį ir dėkite į keksiukų formeles. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite obuolių rožytes apie 30–35 min. 

 Kai obuolių rožytės iškeps, palikite atvėsti formelėse apie 5–10 min. Obuolių rožes apibarstykite cukraus pudra.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas