Šalta trinta agurkų sriuba

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Šalta trinta agurkų sriuba

Ingredientai

Ingredientai:

  • ilgavaisiai agurkai
     3 vnt.
  • kefyras
     800 ml
  • krapai
     25 g
  • svogūnų laiškai
     50 g
  • petražolės
     2 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     2 šaukštelis (-iai)
  • citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • varškės sūris
     120 g
  • bulvės
     600 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Agurkus, krapus, svogūnus ir petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Kelis šaukštus kapotų svogūnų atidėkite patiekimui. Į didelį dubenį supilkite kefyrą, suberkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, krapus, petražoles. Įkrėskite šaukštelį garstyčių, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska. Sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į šaldytuvą. 

 Bulves nuskuskite ir virkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Vandenį nupilkite. 

Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą, užbarstykite trupinto varškės sūrio. Sriubą patiekite su virtomis bulvėmis.
 

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas