Šalta sriuba Tartor
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
![Šalta sriuba Tartor](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/bb68f2448e132a2ac07916e78a0861adec109dfd.jpg)
Ingredientai
Ingredientai:
-
Raugintos pasukos1 l
-
Ilgavaisis agurkas1 vnt.
-
Švieži krapai25 g
-
Graikiniai riešutai100 g
-
Česnakas2 skiltelė (-ės)
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais, sudėkite į didelį dubenį arba puodą.
Susmulkinkite krapus ir taip pat sudėkite į dubenį. Sutrinkite graikinius riešutus (iki trupinių) ir suberkite juos į dubenį su agurkais ir krapais.
Susmulkinkite česnako skilteles ir sudėkite į tą patį dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, supilkite pasukas. Viską gerai išmaišykite. Įberkite druskos pagal skonį.
Prieš patiekdami papuoškite šviežių krapų šakele (-ėmis) ir graikinių riešutų puselėmis.