Salotų užpilai: kreminis mėlynojo pelėsinio sūrio ir keptų saldžiųjų paprikų

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Salotų užpilai: kreminis mėlynojo pelėsinio sūrio ir keptų saldžiųjų paprikų

Ingredientai

Kreminio mėlynojo pelėsinio sūrio salotų užpilo ingredientai:

  • citrina
     0.5 vnt.
  • mėlynasis pelėsinis sūris
     125 g
  • pasukos
     60 g
  • grietinė arba graikiškas jogurtas
     60 g
  • druska
      pagal skonį

Keptų saldžiųjų paprikų salotų užpilo ingredientai:

  • raudona saldi paprika
     2 vnt.
  • citrina
     0.5 vnt.
  • Dižono garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     60 ml
  • kapoti rozmarinai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kreminio mėlynojo pelėsinio sūrio salotų užpilo gaminimas:
Išspauskite pusės citrinos sultis ir sutrupinkite pelėsinį sūrį. Gerai išmaišykite visas padažo sudėtines dalis.

Patarimas. Šis užpilas tinka prie agurkų salotų, grilyje keptų daržovių.

Keptų saldžiųjų paprikų salotų užpilo gaminimas:
 

Paprikas suvyniokite į foliją ir kepkite iki 175 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 min.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite pamažu joms atvėsti. Tada nulupkite žieveles ir išimkite sėklas.

Išspauskite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir pritarkuokite 1 arb. šaukštelį jų žievelių.

Visus padažo ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Patarimas. Šis užpilas tinka prie makaronų, žuvies salotų, grilyje keptų daržovių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė