Salotos su mančegu, burokėliais ir kriaušėmis

  • Gaminimas 2h 5min
  • Lengvas
Salotos su mančegu, burokėliais ir kriaušėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • nuluptas ICA Manchego (12 mėn.) sūris
     90 g
  • burokėliai
     1 kg
  • salotų mišinys
     120 g
  • vytinta dešra CHORIZO
     80 g
  • kriaušės
     3 vnt.
  • migdolai
     100 g
  • citrina
     1 vnt.

Padažo ingredientai:

  • citrinos sultys
     4 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Burokėlius nuplaukite, sudėkite ant folijos, pabarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite.

Dėkite į skardą ir kepkite iki 180 ˚C  įkaitintoje orkaitėje apie 1,5–2 val. (kepimo laikas priklauso nuo burokėlių dydžio) arba kol burokėliai suminkštės.

 Atvėsinę tiek, kad jau galėtumėte laikyti rankose, nulupkite burokėlius, supjaustykite juos stambiais 2×2 cm dydžio gabaliukais.

 Pastaba: burokėlius galite išsikepti iš vakaro.

Paruoškite padažą: į nedidelį dubenėlį įpilkite 4 šaukštus citrinų sulčių, įmaišykite 1 šaukštą medaus ir 6 šaukštus alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuimkite luobeles. Nusausinkite.

Suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje 3–5 minutes, kol gražiai apskrus. 

Iš kriaušių išimkite sėklytes, plonai supjaustykite kriaušes, jų griežinėlius pašlakstykite citrinų sultimis (1 šaukštas), kad neimtų ruduoti.

Dėkite kriaušių griežinėlius į lėkštę ant salotų lapų kartu su burokėliais, dailiai supjaustyta Chorizo dešra, mančego griežinėliais ir migdolais

Ingredientus išdėliokite pasikliaudami savo fantazija. Galiausiai užpilkite padažo ir patiekite.

Panašūs receptai

Įdarytos paprikos

50min • Lengvas