Salotos su keptu tofu, morkomis ir avinžirniais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Salotos su keptu tofu, morkomis ir avinžirniais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Tofu
     150 g
  • Aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Migdolų miltai
     100 g

Veganiškam „kiaušiniui“:

  • Malti linų sėmenys
     1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo
     3 šaukštas (-ai)

Marinatui:

  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Mėsos prieskoniai
     4 šaukštas (-ai)

Salotoms:

  • Avinžirniai
     200 g
  • Morkos
     3 vnt.
  • Krapai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Ridikėliai
     2 vnt.
  • Ankštiniai žirniai RIMI
     150 g

Užpilui:

  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • Česnakai
     3 skiltelė (-ės)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite marinatą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir prieskonius. Tofu gabalėlius apipilkite marinatu ir palaikykite per naktį.

Dubenyje sumaišykite linų sėmenis su vandeniu.
 

Imkite iš marinato tofu kubelius, apvoliokite veganiškame „kiaušinyje“, avižiniuose miltuose ir dėkite į įkaitintą su aliejumi keptuvę. Apkepkite tofu, kol gražiai apskrus. 

Į serviravimo indą dėkite virtus avinžirnius, nuskustas ir išilgai, labai plonai supjaustytas morkas, kapotus krapus, ridikėlius, supjaustytas žirnelių ankštis. 

Pasigaminkite užpilą. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, išspauskite česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite ir užpilkite ant salotų.

Panašūs receptai