Salotos su bulguru

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Salotos su bulguru

Ingredientai

  • Bulguras iš kukurūzų
     300 g
  • Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
     50 g
  • Kaparėliai
     2 šaukštas (-ai)
  • Saulėgrąžų sėklos
     1 sauja (-os)
  • Moliūgų sėklos
     1 sauja (-os)
  • „Pak Choi“ salotos
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Maltos Kajeno paprikos
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulgurą išvirkite, nukoškite ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Kepkite saulėgrąžas ir moliūgų sėklas 6-7 minutes.

Sėklas palikite atvėsti.

Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite mažesniais gabalėliais (aliejų pasilikite, jo prireiks).

Kaparėlius susmulkinkite, salotas supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite.

Įpilkite šiek tiek aliejaus iš saulėje džiovintų pomidorų stiklainio.

Įberkite druskos, pipirų ir įpilkite citrinos sulčių pagal skonį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė