Salotos su avienos kumpiu

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Salotos su avienos kumpiu

Ingredientai

  • airiškos avienos kumpis be kaulo
     200 g
  • špinatai
     20 g
  • alyvuogės be kauliukų
     100 g
  • feta
     200 g
  • pomidorai
     200 g
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • citrina
     0.5 vnt.
  • garstyčios
     1 šaukštelis (-iai)
  • medus
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • fasuotas bazilikas
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pomidorus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 8 minutes.
Pagaminkite padažą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, citrinos sultis. Išmaišykite. Padažą pa-gardinkite druska ir pipirais.
Lėkštėje išdėliokite špinatus, avienos kumpio gabaliukus, pomidorus, patrupinkite fetos. Pašlakstykite aliejaus, užberki-te pipirų.
Kaip pasigaminti kepta avienos kumpį? Dubenyje sumaišykite kapotas prieskonines žoleles su druska, pipirais ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Keptuvę įkaitinkite su 2 šaukštais aliejaus ir apkepkite avieną iš visų pusių, kad mėsos poros susitrauktų. Dėkite mėsą į skardą.

Panašūs receptai