Raudonųjų svogūnų ir apelsinų inidiškas padažas su gvazdikėliais ir imbieru

  • Gaminimas 3h 20min
  • Vidutinis
Raudonųjų svogūnų ir apelsinų inidiškas padažas su gvazdikėliais ir imbieru

Ingredientai

Ingredientai

  • obuoliai
     3 vnt.
  • raudonieji svogūnai
     2 vnt.
  • tarkuotas šviežias imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • rudasis cukrus
     50 g
  • raudonojo vyno actas
     50 ml
  • vanduo
     50 ml
  • malti gvazdikėliai
      žiupsnelis
  • druska
      pagal skonį
  • laiškiniai česnakai
      0.5 ryšulėlio

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite obuolius, išimkite iš jų sėklas ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite svogūnus ir nuskuskite imbierą, supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite imbierą.

Užvirinkite rudąjį cukrų, actą ir vandenį. Pridėkite obuolių kubelius ir virkite ant mažos ugnies 5 minutes uždengę dangteliu. Sudėkite svogūnus, gvazdikėlius ir imbierą, sumaišykite ir užvirinkite. Palikite virti keletą minučių ir pagardinkite druska.

Palikite čatnį atvėsti, o po to įdėkite jį į šaldytuvą ne mažiau kaip vienai parai, kad jis būtų pilnai paruoštas.

Patiekti su: Supjaustykite laiškinius česnakus ir pabarstykite jais čatnį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas