Raudonųjų greipfrutų ir granatų marmeladas
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas

Ingredientai
-
raudonieji greipfrutai4 vnt.
-
granatų sultys500 ml
-
cukrus uogienėms500 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Greipfrutus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Su peiliu nupjaukite geltonąją žievelės dalį nuo vaisiaus ir labai plonomis juostelėmis ją supjaustykite.
Į puodą sudėkite žieveles ir įpilkite vandens, kad apsemtų. Užvirkite. Kaitrą sumažinkite ir virkite apie 15–20 minučių. Išvirtas žieveles nukoškite.
Iš greipfruto išimkite tik minkštą dalį, pašalinkite visus kauliukus ir plėveles.
Puode sumaišykite greipfrutų minkštimą ir sultis, granatų sultis ir virtas žieveles. Užvirkite. Kaitrą sumažinkite ir virkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Suberkite cukrų, nuolat maišykite, vėl užvirkite, kaitrą sumažinkite ir maišydami pavirkite mažiausiai 20 minučių. Susidariusias putas nugriebkite.