Spanguolių ir imbierų čatnis
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas

Ingredientai
-
imbierų šaknys1 vnt.
-
cinamono lazdelės1 vnt.
-
gvazdikėliai (prieskoniai)3 vnt.
-
spanguolės400 g
-
obuoliai3 vnt.
-
džiovintos spanguolės120 g
-
apelsinai2 vnt.
-
cukrus300 g
-
baltojo vyno actas300 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Imbierą stambiai supjaustykite, cinamono lazdelę sulaužykite. Į marlės skiautelę sudėkite imbierus, cinamoną, gvazdi-kėlius. Suriškite marlės skiautelę.
Obuolius nulupkite, supjaustykite ir pašalinkite sėklas.
Į puodą sudėkite supjaustytus obuolius, tarkuotą apelsinų žievelę ir supilkite sultis, baltąjį vyno actą, suberkite spanguo-les, cukrų ir įdėkite prieskonių ryšulėlį. Virkite čatnį ant mažos kaitros apie 30 minučių.
Kol čatnis dar karštas, supilkite į stiklinius indelius, sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.