Spanguolių ir imbierų čatnis

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Spanguolių ir imbierų čatnis

Ingredientai

  • imbierų šaknys
     1 vnt.
  • cinamono lazdelės
     1 vnt.
  • gvazdikėliai (prieskoniai)
     3 vnt.
  • spanguolės
     400 g
  • obuoliai
     3 vnt.
  • džiovintos spanguolės
     120 g
  • apelsinai
     2 vnt.
  • cukrus
     300 g
  • baltojo vyno actas
     300 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Imbierą stambiai supjaustykite, cinamono lazdelę sulaužykite. Į marlės skiautelę sudėkite imbierus, cinamoną, gvazdi-kėlius. Suriškite marlės skiautelę.

Obuolius nulupkite, supjaustykite ir pašalinkite sėklas.

Į puodą sudėkite supjaustytus obuolius, tarkuotą apelsinų žievelę ir supilkite sultis, baltąjį vyno actą, suberkite spanguo-les, cukrų ir įdėkite prieskonių ryšulėlį. Virkite čatnį ant mažos kaitros apie 30 minučių.

Kol čatnis dar karštas, supilkite į stiklinius indelius, sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Sūrio pyragas su rabarbarais

1h 20min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis